Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toeristen niet langer welkom in straten waar geisha's werken in Kyoto

Kyoto Geisha's in Gio - foto NNieuws
URL

In de Japanse stad Kyoto mogen toeristen vanaf april niet langer rondwandelen in de straten waar geisha's werken. Die maatregel komt er omdat toeristen de geisha's vaak lastigvallen. Ze maken bijvoorbeeld foto's of raken de geisha's aan zonder toestemming.

De Japanse stad Kyoto is een populaire bestemming voor toeristen, maar dat leidt ook tot frustraties bij de inwoners. Vooral in het district Gion waar er veel geisha's werken, veroorzaken de toeristen heel wat overlast. Daarom heeft de districtsraad beslist om toeristen uit de straten te weren. 

 

In de smalle straten van Gion wachten tientallen toeristen de geisha's op om foto's van hen te maken. Maar de zogenoemde "geisha paparazzi" is niet het enige probleem, toeristen raken de geisha's aan zonder toestemming en achtervolgen hen doorheen de straten. In sommige gevallen is het nog extremer, van scheuren in kimono's tot een geisha die een sigarettenpeuk in haar kraag kreeg geduwd.         

 

Vanaf april zijn de straten alleen nog maar toegankelijk voor geisha's, hun klanten en wie er woont. Toeristen kunnen wel Hanamikoji, de belangrijkste straat van het district, blijven bezoeken.

Er komen bordjes die de toeristen informeren over welke straten ze wel of niet in mogen. Het district wil op die manier de geisha's en de buurt beter beschermen. (VRTNWS) Foto's NNieuws

Kyoto Geisha met bezoeker NNieuws-BE in 2014

Kyoto Geisha met bezoeker NNieuws-BE in 2014

Gion, Kyoto, Japan

Kyoto Geisha's in Gio - foto NNieuws

Deel dit artikel